УНІВЕРСАЛЬНА ІНФОРМАЦІЙНО-ВИМІРЮВАЛЬНА СИСТЕМА ОПЕРАТИВНОГО ЕКОЛОГІЧНОГО МОНІТОРИНГУ З ВИКОРИСТАННЯМ МОБІЛЬНИХ ПРИСТРОЇВ - Мокін, В. Б.; Дзюняк, Д. Ю.; Горячев, Г. В.; Бондалєтов, К. О. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2015)
Удосконалено методику побудови універсальної інформаційно-вимірювальної системи оперативного екологічного моніторингу з використанням мобільних пристроїв та транспортних засобів, яку можна швидко адаптувати до заданих умов та показників стану довкілля і факторів його забруднення. Для обробки даних використовуються сучасні інформаційні технології (веб- та ГІС- технології). За цією методикою авторами створена реальна система та проведено її успішні випробування у м. Вінниці.