АЛГОРИТМ АВТОМАТИЧНОГО ВИЯВЛЕННЯ ЕКСТРЕМУМІВ ФОТОПЛЕТИЗМОГРАФІЧНИХ СИГНАЛІВ - Свередюк, М. А. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2015)
Запропоновано алгоритм виявлення екстремумів фотоплетизмографічних сигналів, який використовує локальні максимуми і мінімуми. Цей тип алгоритмів необхідний в багатьох клінічних і науково-дослідних програмах, зокрема для аналізу варіабельності серцевого ритму та морфологічних параметрів пульсової хвилі. Алгоритм перевірений на загальнодоступних та зареєстрованих фотоплетизмографічних сигналах, чутливість алгоритму рівна 99,91 %, прогностичність позитивного результату — 99,89 %. Запропонований алгоритм простий в обчисленні та може бути реалізований в апаратних засобах обробки в режимі реального часу.