ТЕПЛОВІ ПРОЦЕСИ ЗА УМОВ ІНДУКЦІЙНОГО НАГРІВАННЯ ПОЛЕМ ПЛОСКОГО КРУГОВОГО БАГАТОВИТКОВОГО СОЛЕНОЇДА - Гнатов, А. В.; Аргун, Щ. В.; Чаплигін, Є. О.; Сабокарь, О. С. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2015)
Проведено теоретичний аналіз теплових процесів в системі для індукційного нагрівання, що виконана у вигляді плоского кругового багатовиткового соленоїда і розміщена над тонкостінним листовим немагнітним металом. Отримано розрахункові залежності для температури нагрівання кругової області листового металу. За отриманими аналітичними співвідношеннями проведено розрахунок індукційного нагрівання. Визначено час індукційного нагрівання немагнітних металевих зразків залежно від частоти поля, що збуджується.