ПІДВИЩЕННЯ РОБОТОЗДАТНОСТІ РОЗРИВНИХ КОНТАКТІВ КОМУТУЮЧИХ ПРИСТРОЇВ - Волкова, О. Г. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2015)
Розкрито питання підвищення роботоздатності сильнострумних розривних електричних контактів шляхом удосконалення конструкції комутувального пристрою. Особлива увага приділялася перехідному опору та електротермічним процесам при розмиканні контактів. На базі алгоритму числового розв’язання граничної оберненої задачі теплопровідності описано засіб визначення температури контактної поверхні. Запропоновано метод модернізації механізму комутаційного пристрою, який дозволяє знизити енерговиділення на поверхнях дугогасних контактів.