ЕКОЛОГІЧНА БЕЗПЕКА ТЕХНОПРИРОДНИХ ГЕОСИСТЕМ РЕГІОНУ - Триснюк, В. М.; Трофимчук, О. М.; Триснюк, Т. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2015)
Розглянуто просторово-часові методи регіональної системи моніторингу. Побудова системи комплексного моніторингу природного стану, а також ренатуралізаційних та деградаційних трансформацій екосистем на основі кореляційного синтезу даних дистанційного зондування є результатами наземних лабораторно-польових вимірювань і перевірки адекватності розроблених методів і моделей. Модель оцінювання впливу екологічного стану навколишнього середовища на здоров’я населення є завершенням моніторингових досліджень і прийняттям управлінських рішень щодо оптимізації заходів для поліпшення медико-екологічних умов.