ПІДВИЩЕННЯ ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ВОДНИХ ОБ’ЄКТІВ ЗАПОБІГАННЯМ ЇХ ЗАБРУДНЕННЯ ФАРМАЦЕВТИЧНИМИ ПРЕПАРАТАМИ - Єрмакович, І. А.; Самойленко, Н. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2015)
Встановлено доцільність використання методу анодного окислення для деструкції найстійкіших до біодеградації фармацевтичних препаратів, що містяться у стоках лікарняних установ. Проведення процесу окислення з використанням анодів з покриттям оксидом рутенію у розчинах, що містять хлорид натрію, приводить до повної деструкції цих препаратів.