АДАПТАЦІЯ ГЛОБАЛЬНОЇ КОМП’ЮТЕРНОЇ МОДЕЛІ ЛІСУ G4M ДЛЯ УКРАЇНИ - Турковська, О. В.; Густі, М. І. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2015)
Представлено один з можливих інструментів, який можна використати для підготовки зобов’язань у секторі землекористування, зміни землекористування та лісового господарства України у рамках посткіотської угоди. Глобальна комп’ютерна модель лісу G4M реалістично відображає сектор землекористування, зміни землекористування та лісового господарства. Проте її застосування для України вимагає деяких удосконалень, а саме: деталізації вхідних даних, поліпшення алгоритму лісокористування та розробки сценаріїв, адаптованих до економічної ситуації в Україні.