НАНОТРИБОЛОГІЧНІ ПРОЦЕСИ І ЯВИЩА В ПАРАХ ТЕРТЯ БАРАБАННО-КОЛОДКОВИХ ГАЛЬМ АВТОТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБІВ - Вольченко, Д. О. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто процеси та явища, які відбуваються у розімкнених парах тертя барабанно-колодкових гальм автотранспортного засобу при температурах фрикційних накладок , що перевищують допустиму. Проаналізовано процеси тепло- і масообміну між робочими поверхнями пар тертя гальм.