Особливості розрахунку втрат електроенергії в електричних мережах 0,38 кВ - Лежнюк, П. Д.; Кулик, В. В.; Пашенко, А. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто шляхи вирішення проблеми визначення втрат електроенергії та максимального відхилення напруги у розподільних електричних мережах (ЕМ) 0,38 кВ із залученням різноманітних джерел вихідної інформації. Показано, що визначення технологічних втрат електроенергії в ЕМ 0,38 кВ у середовищі автоматизованої системи комерційного обліку електроспоживання (АСКОЕ) забезпечує нові можливості їх аналізу, структурування, а також розв’язання на цих засадах ряду актуальних експлуатаційних задач.