УЗАГАЛЬНЕНІ МАТЕМАТИЧНІ МОДЕЛІ ТА ВНУТРІШНІ СТРУКТУРИ ФАКУЛЬТЕТІВ І ІНСТИТУТІВ ЯК БЛОКИ ТРЕТЬОГО І ЧЕТВЕРТОГО РІВНІВ ІЄРАРХІЇ УНІВЕРСИТЕТСЬКОЇ СИНЕРГЕТИЧНОЇ СИСТЕМИ - Мокін, Б. І.; Писклярова, А. В.; Мокіна, Ю. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Побудовано узагальнені математичні моделі та розкрито внутрішню структуру факультетів і інститутів університету за умови, що університет розглядається як синергетична багатозв’язна ієрархічна логіко-динамічна стохастична система.