РОЗМІРНІ ПАРАМЕТРИ УПАКОВОК ЛЬОНОТРЕСТИ ЯК ОБ’ЄКТІВ ТРАНСПОРТУВАННЯ - Лімонт, А. С.; Ломакін, В. О. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Завдання статті полягало у визначенні розмірних параметрів снопів і рулонів льонотрести як об’єктів транспортування. Охарактеризовано тугість в’язання снопів, їхній діаметр, овальність, розтягнутість, віяльність та розміщення перевесла. Визначено кількісні залежності між цими параметрами снопів. Розглянуто лінійну масу і стебел і щільність рулонів трести та пошкодження стебел в них. Визначено статистичний зв’язок між параметрами платформи кузова тракторних причепів і їх вантажопідйомністю.