Еколого-економічне обґрунтування вибору теплоізоляційних матеріалів для термореновації будівель - Ратушняк, Г. С.; Чухряєва, О. Г. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано структурну модель еколого-економічного моніторингу теплоізоляційних матеріалів для багатофакторного аналізу їх параметрів з використання експертно-лінгвістичної інформації. За результатами моделювання залежності еколого-економічної доцільності матеріалу за напрямами, що характеризують теплофізичні, економічні й лінгвістичні змінні, отримано систему нечітких логічних рівнянь, які після визначення функції належності оцінок вхідних знань та шляхом їхньої дефазифікації, дозволять визначити доцільність конкретного матеріалу для термореновації будівель.