СПРЯМОВАНИЙ ПОШУК ПРИ КВАНТУВАННІ ЛІНІЙНИХ СПЕКТРАЛЬНИХ ЧАСТОТ - Ткаченко, О. М.; Грійо Тукало, О. Ф. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто існуючі підходи до прискорення пошуку найближчого вектора у кодовій книзі. Запропоновано математичну модель і метод спрямованого пошуку з мажоризацією. Експериментально досліджено продуктивність запропонованого методу.