Узагальнена одновимірна модель процесів самоочищення та розбавлення стічних вод у розгалуженій річковій системі - Мокін, В. Б. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розроблено новий підхід до синтезу узагальненої математичної моделі процесів самоочищення та розбавлення забруднень у річці, що надійшли зі стічними водами. Розроблено математичну модель для розрахунку зміни діапазону значень якості річкової води, тобто у кожному створі річки математична модель дозволяє встановити мінімальне та максимальне значення заданого показника якості річкової води. Застосування математичної моделі обмежується малими та середніми річками, де в першому наближенні можна використовувати просторові одновимірні математичні моделі процесів розбавлення та змішування стічних вод з річковими.