ПРОБОПІДГОТОВКА ДЛЯ ГАЗОХРОМАТОГРАФІЧНОГО АНАЛІЗУ ТОКСИЧНИХ РЕЧОВИН З ГРУПИ СТІЙКИХ ОРГАНІЧНИХ ЗАБРУДНЮВАЧІВ - Ранський, А. П.; Авдієнко, Т. М.; Сандомирський, О. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Проаналізовано нові дані пробопідготовки стійких органічних забруднювачів та непридатних пестицидних препаратів при хроматографічному визначенні їх токсичності. Встановлено, що найпоширенішими методами пробопідготовки є твердофазна екстракція та твердофазна мікроекстракція, а найрозповсюдженішими методами аналізу — газова хроматографія з детектуванням по захопленню електронів та мас-спектрометричним детектуванням. Межа визначення токсичних речовин склала 0,1—1 нг/мл.