МАТЕМАТИЧНА МОДЕЛЬ НВЧ ПРИЛАДУ З ВІРТУАЛЬНИМ КАТОДОМ - Кравченко, Ю. С.; Мельничук, О. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розроблено математичну модель віркатора, на основі якої розраховано основні вихідні характеристики приладу. Отримано графічні результати та за допомогою програмного середовища для розрахунку MatLab 6.1 показано, що для частоти генерації 18 ГГц значення ККД становить 9 %, а також зі збільшенням частоти генерації, повний ККД віркатора нелінійно зменшується, що пов’язано з ускладненнями при перебудові частоти генерації з її зростанням.