Оптимізація систем контролю цифрових телекомунікаційних мереж за надійнісними критеріями - Лисогор, В. Г. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто питання оптимізації систем контролю цифрових телекомунікаційних мереж за надійнісними критеріями, які використовуються в якості цільових функцій. Головною особливістю таких систем є те, що вони контролюють цифрові мережі через систему спільно-канальної сигналізації SS7. Побудовано моделі і отримано розрахункові формули для основних варіантів систем, що дають змогу оцінити головні надійнісні показники. Запропоновано алгоритм оптимізації систем контролю за надійнісними критеріями.