ОЦІНЮВАННЯ НЕВИЗНАЧЕНОСТІ ВИМІРЮВАННЯ МОМЕНТУ ІНЕРЦІЇ РОТОРА ЗА АМПЛІТУДОЮ КРУТИЛЬНИХ КОЛИВАНЬ - Васілевський, О. М.; Поджаренко, А. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Наведено експериментальні дані амплітуди крутильних коливань та кутових швидкостей ротора, за допомогою яких здійснюється опосередковане вимірювання моменту інерції. На основі отриманих експериментальних та довідникових даних оцінено стандартні невизначеності як за типом А, так і за типом В, а також знайдено комбіновану та розширену невизначеності вимірювання моменту інерції ротора за амплітудою крутильних коливань.