УЩІЛЬНЕННЯ АЛМАЗОВМІСНИХ СИСТЕМ WC–Ni–Fe–Cu–Sn–CrB2 І Fe–Co–Ni–SiC–Cu–Sn–CrB2 В УМОВАХ ГАРЯЧОГО ПРЕСУВАННЯ - Бондаренко, М. О.; Мечник, В. А.; Супрун, М. В.; Панов, О. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Досліджено кінетику усадки в багатокомпонентних алмазовмісних системах при гарячому пресуванні за наявності рідкої фази. Доведено, що піки, які спостерігаються на залежностях швидкості усадки, свідчать про структурно-фазові перетворення та зміну механізмів масопереносу, які відбуваються у досліджуваних системах.