ДОСЛІДЖЕННЯ ОСВІТЛЕНОСТІ, ЗАБЕЗПЕЧУВАНОЇ АВТОМОБІЛЬНИМИ ФАРАМИ - Кужель, В. П. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто основні вимоги, щодо освітленості, та методику її вимірювання за допомогою люксметру. За експериментальними даними побудовано графічні залежності зміни освітленості, що забезпечується фарами автомобілів в режимах ближнього та дальнього світла, в залежності від відстані до автомобіля.