МАТЕМАТИЧНІ МОДЕЛІ ОБМЕЖЕНЬ НА ЛІНІЙНУ ТА КУТОВУ ШВИДКОСТІ ДВОХОСЬОВОГО АВТОМОБІЛЯ ПІД ЧАС РУХУ ПО ЗАКРУГЛЕННЮ ДОРОГИ - Мокін, О. Б.; Мокін, Б. І. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Побудовано математичні моделі обмежень на лінійну та кутову швидкості двохосьового автомобіля, що забезпечують його рух по закругленню дороги без заносів та перекидань. Моделі враховують вплив відцентрової сили, що діє на центр маси автомобіля з вантажем, силу ваги завантаженого автомобіля, що прикладена до цього ж центра, та стан дороги.