ДИСКУРС ПОНЯТТЯ «КОМУНІКАЦІЯ» В КОНТЕКСТІ ФОРМУВАННЯ СУЧАСНОЇ ПАРАДИГМИ ОСВІТИ - Прищак, М. Д. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Досліджено науковий дискурс поняття «комунікація». Акцент зроблено на етимологічному аналізі слів «комунікація», «спілкування» та дослідженні поглядів на комунікацію в історії філософії і сучасній науці. Дана дефініція поняття «комунікація» в контексті критики технократичного підходу до розуміння та означення цього феномену, подолання авторитарної, монологічної педагогіки та тенденцій формування сучасної парадигми освіти.