МІКРОЕЛЕКТРОННИЙ ПЕРЕТВОРЮВАЧ ТЕМПЕРАТУРИ НА ОСНОВІ ПІРОЕЛЕКТРИЧНОГО КОНДЕНСАТОРА - Осадчук, В. С.; Осадчук, О. В.; Барабан, С. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано схему мікроелектронного перетворювача температури на основі піроелектричного конденсатора для моніторингу температури довкілля. Вдосконалено наявну електрофізичну модель піроелектричного конденсатора. Виконано симуляцію роботи схеми перетворювача температури з урахуванням параметрів нової моделі піроконденсатора. Проведено експериментальні дослідження роботи пристрою, внаслідок чого отримано низку вольт-амперних характеристик і залежність частоти генерації від температури.