КОМПЛЕКСНИЙ КРИТЕРІЙ ОЦІНКИ ЕФЕКТИВНОСТІ БІОПАЛИВ У ДИЗЕЛЯХ - Пилипенко, О. М.; Шльончак, І. А.; Огій, Ю. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано комплексний критерій оцінки ефективності біопалив при їх використанні у перспективному чотиритактному дизелі моделі CY4102BZLQ, яка передбачає можливість його роботи на біологічних паливах. Для дослідження ефективності біопалив використано критерій паливної економічності та екологічності відпрацьованих газів (ВГ), що дало можливість розробити практичні рекомендації використання найефективніших біопалив в цьому дизельному двигуні.