ОСОБЛИВОСТІ КІНЕМАТИКИ І ДИНАМІКИ ВЗАЄМОДІЇ БАГАТОКОЛІСНОГО РУШІЯ ЗІ СИПКИМ ГРУНТОМ - Грабар, І. Г.; Опанасюк, Є. Г.; Бегерський, Д. Б.; Богатирчук, С. О. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Наведено обґрунтування необхідності проведення досліджень взаємодії багатоколісного рушія з сипкими ґрунтами. Подано результати експериментальних досліджень пружних властивостей пневматичних шин. Наведено опис експериментальної установки для дослідження процесів взаємодії багатоколісного рушія з сипкими ґрунтами. Отримано рівняння потенціальної і кінетичної енергії для випадку взаємодії триколісного рушія з незалежною схемою приводу зі сипким ґрунтом.