МОМЕНТ ІНЕРЦІЇ ДЕФОРМОВАНОГО ЦИЛІНДРА - Ведміцький, Ю. Г.; Кухарчук, В. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Досліджено задачу дії на момент інерції повільних деформацій, що можуть спостерігатися в механічних та електромеханічних системах з обертовою формою руху. Для цього розроблено узагальнену математичну модель моменту інерції довільно деформованого фізичного тіла циліндричної форми, яку застосовано до деяких поширених на практиці різновидів деформацій, внаслідок чого отримано розрахункові співвідношення для визначення моменту інерції і побудовано їх графічні залежності.