КОМУНІКАЦІЯ, СПІЛКУВАННЯ, КОМУНІКАТИВНІСТЬ: КАТЕГОРІАЛЬНИЙ АНАЛІЗ - Прищак, М. Д. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Проаналізовано поняття «комунікація», «спілкування», «комунікативність». Акцентовано увагу на необхідності подолання технологічного, інформаційного розуміння поняття комунікації в сфері міжособистісної та соціальної комунікації. Дано означення феномена та поняття «комунікативність», основними характеристиками якого визначено онтологічну, смислову, діалогічну взаємодію.