ЗМЕНШЕННЯ ВИТРАТ ГАЗУ В ГАЗОСТАТИЧНИХ ОПОРАХ З ПОЗДОВЖНІМИ КАНАВКАМИ - Федотов, В. О.; Федотова, І. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Досліджено питання підвищення економічності газостатичних опор з поздовжніми канавками за рахунок зменшення витрат газу і збільшення силових характеристик опор шляхом використання канавок змінної глибини. Розрахунки показали, що використання поздовжніх канавок змінної глибини сприяє збільшенню підйомної сили та відновлюючого моменту при кутових переміщеннях вала зі зменшенням безрозмірних витрат газу.