АНАЛІТИЧНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ МАТЕМАТИЧНОЇ МОДЕЛІ ГІДРОПРИВОДУ ПОВОРОТУ ВАЖЕЛЯ МАНІПУЛЯТОРА ПІД ЧАС ЗАВАНТАЖЕННЯ ТВЕРДИХ ПОБУТОВИХ ВІДХОДІВ У СМІТТЄВОЗ - Березюк, О. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано спрощену математичну модель гідроприводу повороту важеля маніпулятора під час завантаження твердих побутових відходів у сміттєвоз. Отримано наближені аналітичні залежності тиску в напірній магістралі гідроциліндра, кутової швидкості та кута повороту важеля маніпулятора від часу. Виявлено наближену залежність тривалості повороту важеля маніпулятора від основних параметрів гідроприводу. Визначено оптимальне значення подачі гідронасоса, яке забезпечує мінімальний час повороту важеля маніпулятора під час завантаження твердих побутових відходів у сміттєвоз.