МАТЕМАТИЧНА МОДЕЛЬ ПРИСТРОЮ КЕРУВАННЯ ЕЛЕКТРИЧНОЮ ВІТРОЕНЕРГЕТИЧНОЮ УСТАНОВКОЮ З ВЕРТИКАЛЬНОЮ ВІССЮ ОБЕРТАННЯ - Мокін, Б. І.; Мокін, О. Б.; Жуков, О. А. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано математичну модель пристрою керування вітровою енергетичною установкою з вертикальною віссю обертання з використанням елементів нечітких множин. Модель дозволяє підвищити якість регулювання, шляхом зменшення похибок в сталих і перехідних режимах. Запропоновано відповідну структурну схему пристрою керування струмом збудження вітрової енергетичної установки.