Частотний перетворювач концентрації газу на основі двох біполярних транзисторів з активним індуктивним елементом - Осадчук, В. С.; Осадчук, О. В.; Прокопова, М. О. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розроблено математичну модель частотного перетворювача концентрації газу. Конструкція перетворювача складається з двох біполярних транзисторів, активної індуктивності та газового чутливого елемента. На основі моделі отримано аналітичний вираз для функції перетворення та чутливості. Проведені теоретичні та експериментальні дослідження показали, що їх розбіжність складає ±5 %, при цьому чутливість складає 1,5 кГц/ppm.