МАТЕМАТИЧНА МОДЕЛЬ ВОЛОКОННО-ОПТИЧНОГО ПЕРЕТВОРЮВАЧА КОНЦЕНТРАЦІЇ ГАЗУ - Яремчук, В. Ф.; Кравчук, Н. С.; Смішний, С. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Подано результати розрахунку основних характеристик волоконно-оптичного сенсора концентрації газу, що використовує принцип диференціального оптичного поглинання випромінювання та принцип оптично-абсорбційного методу в діапазоні різних довжин хвиль залежно від параметрів використаних компонентів. Обговорено основні принципи побудови і роботи волоконно-оптичних вимірювальних систем, призначених для моніторингу екологічного стану середовища.