ЛІДАРНИЙ ЕКОЛОГІЧНИЙ МОНІТОРИНГ АТМОСФЕРНОГО АЕРОЗОЛЮ - Іванов, А. П.; Чайковський, А. П.; Васильківський, І. В.; Петрук, В. Г.; Кватернюк, С. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто переваги застосування лідарного екологічного моніторингу атмосфери порівняно з класичними методами контролю повітря. Проаналізовано результати експериментальних лідарних досліджень прозорості атмосфери в чистих і забруднених районах Білорусі. Приділено увагу вирішенню проблеми міжрегіонального переносу компонентів атмосфери.