НЕОБХІДНІ ТА ДОСТАТНІ УМОВИ ОПУКЛОСТІ ФУНКЦІЇ ПОШКОДЖЕНЬ ПІД ЧАС НЕСТАЦІОНАРНИХ ПРОЦЕСІВ - Михалевич, В. М.; Добранюк, Ю. В.; Михалевич, О. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Сформульовано та доведено теорему про необхідні та достатні умови опуклості функції пошкоджень за умови нестаціонарного деформування. Розглянуто загальнішу модель, в якій траєкторія деформацій в просторі — показник напруженого стану. Накопичена пластична деформація задається параметрично. Продемонстровано приклади застосування теореми та її практичне значення.