МЕТОД КОМПЕНСАЦІЇ НЕСТАБІЛЬНОСТІ ПАРАМЕТРІВ ЧАСТОТНОГО МОДУЛЯТОРА ЗА ВІДСУТНОСТІ МОДУЛЮВАЛЬНОГО СИГНАЛУ - Кичак, В. М.; Нассір, Абухамуд; Трухачова, Н. В.; Гаврасієнко, П. О. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано метод компенсації нестабільності частоти частотного модулятора шляхом застосування транзисторного аналога індуктивності, суть якого полягає у використанні залежності еквівалентної індуктивності від напруги емітер–база. Показано, що нестабільність частоти може досягати значень близьких 3,5·10-5 на частотах близьких 1 ГГц, де кварцові резонатори не використовуються.