ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНЕ ВИЗНАЧЕННЯ НЕОБХІДНИХ УМОВ І ПАРАМЕТРІВ ПРОЦЕСУ ТА ПРИВОДУ ПРЕСУВАННЯ ПАЛИВНИХ БРИКЕТІВ З ВІДХОДІВ ДЕРЕВИНИ - Савуляк, В. І.; Березюк, О. В.; Пурдик, В. П.; Білошицький, С. П. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Отримано регресійні залежності тиску пресування відходів деревини від коефіцієнта ущільнення як у вигляді поліномів шостого порядку, так і за допомогою степеневої функції. Досліджено вплив густини матеріалу тирси на тиск пресування. Визначено умови утворення брикетів достатньої міцності для транспортування та спалювання в енергетичних установках.