ІНФОРМАЦІЙНА ТЕХНОЛОГІЯ АВТОМАТИЗАЦІЇ ОБРОБКИ ПАРАМЕТРІВ ГЕОІНФОРМАЦІЙНИХ СИСТЕМ З ГЕОМЕТРИЧНИМИ МЕРЕЖАМИ - Мокін, В. Б.; Сторчак, В. Г. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто проблему з оптимізації параметрів геоінформаційних систем з геометричними мережами. Запропоновано нову структуру моделі бази знань про шари геоінформаційної системи з геометричною мережею, яка відрізняється від існуючих урахуванням мультиплікативних та адитивних складових математичного опису взаємовпливу між параметрами різних елементів ГІС. Вперше розроблено інформаційну технологію автоматизованої побудови геоінформаційої моделі геометричної мережі з урахуванням усіх можливих варіантів мультиплікативних та адитивних складових математичного опису взаємовпливу між параметрами шарів ГІС.