МЕТОД СЕГМЕНТАЦІЇ УЛЬТРАЗВУКОВИХ ЗОБРАЖЕНЬ НА ОСНОВІ АНАЛІЗУ ЛОКАЛЬНОЇ СТАТИСТИКИ ГІСТОГРАМ - Білинський, Й. Й.; Мельничук, А. О.; Чумак, О. А. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано метод сегментації ультразвукових медичних зображень, що базується на аналізі локальної статистики. Проведено моделювання на еталонному зображенні з використанням сучасних методів сегментації, результати якого підтверджують переваги запропонованого методу. Виконано сегментацію на прикладі типового УЗД-зображення жовчного міхура.