МЕТОДИКА РОЗРАХУНКУ ОСНОВНИХ ПАРАМЕТРІВ ДЕБАЛАНСНОГО ПРИВОДУ РЕЗОНАНСНОЇ ВІБРАЦІЙНОЇ МАШИНИ - Анісімов, В. Ф.; Чубик, Р. В.; Ярошенко, Л. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розроблено методику розрахунку потужності електродвигуна приводу дебалансного вала вібраційних технологічних машин резонансного типу, яка дозволяє визначити необхідну потужність двигуна, враховуючи геометричні параметри дебалансного приводу, дисипативні характеристики коливної системи та режим роботи вібромашини на певному робочому діапазоні частот.