СПОСІБ І ПРИСТРІЙ АВТОМАТИЧНОГО КЕРУВАННЯ КОНДЕНСАТОРНИМИ БАТАРЕЯМИ - Добровольська, Л. Н.; Вітт, І. В.; Нанака, О. М.; Чайка, І. П. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Проаналізовано відомі способи і пристрої автоматичного керування конденсаторними батареями. Запропоновано новий спосіб і пристрій, що його реалізує, який дозволяє оптимізувати залишкові (після компенсації) перетоки реактивної потужності в різних мережах (радіальних, магістральних і змішаних), тим самим суттєво розширити область його застосування.