Нечітка модель конкурентоспроможності марочного товару - Штовба, О. В.; Пашенко, А. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано модель конкурентоспроможності марочних товарів, що враховує 10 факторів. Основу моделі складають 52 правила, які представлені чотирма нечіткими базами знань. Поставлена задача ідентифікації параметрів нечіткої моделі за експериментальними даними; сформульовані вимоги до навчальної вибірки.