МОДЕЛЬ ПОВЕДІНКИ КОРИСТУВАЧА У ГІПЕРТЕКСТІ - Дубовой, В. М.; Москвін, О. М. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано модель поведінки користувачів у гіпертекстових мережах для визначення їх маршрутів, що характеризуються оптимальними показниками протяжності та інформаційної цінності. Необхідність розробки зазначеної моделі мотивована відсутністю у відкритому друку відповідних спеціалізованих моделей. Можливими областями застосування розробленої алгебри є системи оцінки гіпертекстових мереж та оптимізації структури їх посилань.