ГЕНЕРАТОРИ КОМПЕНСУВАЛЬНОГО СИГНАЛУ ДЛЯ АЦП СЛІДКУВАЛЬНОГО ТИПУ З ВАГОВОЮ НАДЛИШКОВІСТЮ, ЩО САМОКАЛІБРУЮТЬСЯ - Азаров, О. Д.; Дудник, О. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Проаналізовано можливість побудови генераторів компенсувального сигналу для багаторозрядних АЦП слідкувального типу, що самокалібруються, на базі неточних ЦАП, із ваговою надлишковістю. Показано, що при цьому можливі два підходи з побудовою цифрової частини генератора як на базі виключно двійкової системи числення, так і з додатковим застосуванням вузлів на основі систем числення із ваговою надлишковістю. У рамках запропонованих підходів розглянуто методи структурно-функціональної організації генераторів компенсувального сигналу на базі неточних ЦАП із ваговою надлишковістю.