ОЦІНЮВАННЯ МЕТРОЛОГІЧНИХ ХАРАКТЕРИСТИК ІНФОРМАЦІЙНО-ВИМІРЮВАЛЬНОЇ СИСТЕМИ АВТОМАТИЗОВАНОГО РОЗПІЗНАВАННЯ ГОЛОСІВ - Биков, М. М.; Ковтун, В. В.; Савінова, Н. Г. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Важливою задачею у аналізі ефективності ІВС для автоматичного розпізнавання голосів є врахування апаратних похибок системи, що в інформаційних джерелах недостатньо освітлено. Запропоновано рівняння перетворення ІВС для автоматичного розпізнавання голосів, на основі якого проведено дослідження статичних метрологічних характеристик ІВС для розпізнавання голосів та розраховано відносну похибку реальної апаратної частини ІВС такого типу.