АМПЛІТУДНИЙ МЕТОД ВИЗНАЧЕННЯ ТОНАЛЬНИХ ТА СОНОРНИХ ЗВУКІВ У МОВНОМУ СИГНАЛІ - Грищук, Т. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто метод визначення тональних та сонорних ділянок в сигналі, що характеризуються наявністю квазіперіодів. Ця інформація може використовуватись для підвищення ефективності процесу розпізнавання мови. Введено поняття квазіперіоду та відстані між квазіперіодами. Надано рекомендації з вибору експериментальних параметрів.