ОЦІНЮВАННЯ ЧУТЛИВОСТІ КРИТЕРІЇВ ОПТИМАЛЬНОСТІ В ЗАДАЧАХ ВЕЛИКОЇ МІРИ СКЛАДНОСТІ - Лежнюк, П. Д.; Остра, Н. В.; Рубаненко, О. Є. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано метод оцінювання чутливості критеріїв оптимальності зі застосуванням нейро-нечіткого моделювання в умовах задач великої міри складності. Обґрунтовано можливість і доцільність використання запропонованого методу для знаходження чутливості загальносистемного показника втрат електричної потужності з урахуванням залишкового ресурсу трансформаторів.