РОЗВ’ЯЗАННЯ ДВОЇСТOЇ ЗАДАЧІ ОПТИМАЛЬНОГО КЕРУВАННЯ ЕЛЕКТРИЧНОЮ СИСТЕМОЮ ІЗ ЗАСТОСУВАННЯМ НЕЙРО-НЕЧІТКОГО МОДЕЛЮВАННЯ - Петрушенко, О. Ю.; Рубаненко, О. О. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано алгоритм розв’язання двоїстої задачі оптимального керування електричною системою із застосуванням нейро-нечіткого моделювання. Цей алгоритм базується на представлені незалежних критеріїв подібності за допомогою функцій належності членів цільової функції (планових втрат потужності) відповідним множинам. Проаналізовано чутливість планового значення технічних втрат потужності до зміни значень цільової функції.