ЕНЕРГЕТИЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ КОМПЛЕКСНОГО НАВАНТАЖЕННЯ В НЕСИМЕТРИЧНИХ РЕЖИМАХ - Мірошник, О. О. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Розглянуто модель фізичної подібності комплексного навантаження, що складається з короткозамкнутого асинхронного електродвигуна і активних приймачів — ламп розжарювання і побутових приладів. Побудовано залежності зміни опорів окремих фаз машини від несиметрії напруг і від навантаження електродвигуна.