СИСТЕМА КЕРУВАННЯ АВАРІЙНИМ РЕЖИМОМ, СПРИЧИНЕНИМ ОБРИВОМ ПРОВОДУ В РОЗПОДІЛЬНИХ МЕРЕЖАХ - Кутіна, М. В. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
Запропоновано метод виявлення обриву проводу та визначення його місця знаходження в розподільних повітряних лініях електропередачі зі складною топологією. Метод базується на вимірюванні струму зворотної послідовності на початку лінії, до моменту падіння проводу на землю та напруги нульової послідовності після падіння проводу на землю, а місце обриву проводу визначається локаційним методом.