ОЦІНЮВАННЯ ЕКОЛОГІЧНОГО СТАНУ ВОДНИХ ОБ’ЄКТІВ М. ВІННИЦІ НА ОСНОВІ ПОКАЗНИКІВ БІОІНДИКАЦІЇ ПО ФІТОПЛАНКТОНУ - Кватернюк, С. М.; Іщенко, В. А.; Кватернюк, О. Є. (Вісник Вінницького політехнічного інституту, 2010)
За допомогою розробленого автоматизованого методу контролю проаналізовано сезонні зміни концентрації частинок фітопланктону, що дозволило визначити інтегральний рівень забруднення та врахувати комплексний вплив антропогенних факторів на екологічний стан водойм.